Ny iPad med retina-skärm?

Nu är det bara ett par dagar kvar till Apples iPad-event. Åtminstone är det vad alla förväntar sig att man skall presentera. Som vanligt är Apple hemlighetsfulla inför eventet, det enda som står på inbjudan är: ”We have something you really have to see. And touch.” 

Det finns ändå en hel del trovärdiga rykten om att en uppdaterad iPad är på gång. Mycket tyder också på att en av de stora nyheterna i denna iPad är att skärmen är av ”retina”-typ. Alltså att skärmen har ungefär samma upplösning som på den senaste iPhone. Med pixlar som är så små att man inte kan se dem så blir framförallt läsupplevelsen ännu mycket bättre. Man kan helt enkelt använda fler bildpunkter för att bygga upp bokstäverna och det gör att det blir behagligare att läsa texten.

Richard Gaywood på TUAW har skrivit en riktigt bra genomgång av matematiken bakom retinaskärmar och olika upplösningar.

Uppdaterat: Apple släpper iPad med retina-skärm